בניית מרפסות שמש
משדרגים את איכות החיים עם מרפסת שמש
שדרוג איכות החיים
הגדלת הנכס הקיים
העלאת ערך הדירה
כיצד מוסיפים מרפסת שמש לבניין קיים?
דירה עם מרפסת נהיה דבר חיוני בתרבות הישראלית. לא קשה לשער למה במזג אוויר השמשי במדינה שלנו מרפסת שמש נהייתה דבר אפילו כמעט הכרחי בבנייה/השכרה של דירות ובתים חדשים.
אני, נתנאל שיפוצים, מודע לרצונותיכם ולכן יש לי חדשות מרעישות לספר לכם בנושא:
גם אם לא הייתה לכם מרפסת שמש בדירה מלכתחילה, אפשר לבנות אחת חדשה, בתהליך ידידותי, נקי ומהיר להפליא!
בניית מרפסת היא פרוצדורה שלא צריכה להפריע לשאר השכנים הבניין ואפילו אפשרית לעשות כמה ממנה ביום אחד וזאת בגלל מהירות התהליך ויעילותו.
תהליך ייצור חלקי המרפסת לוקח כ-3 שבועות במפעל והוספת המרפסת לבניין לוקחת מספר שעות ובגלל זה ניתן להרכיב מספר גדול של מרפסות ביום אחד וכך תוכלו להנות ממרפסת שמש תוך זמן קצר מבלי להפריע לבניינים הסמוכים וללא אבק רעש ולכלוך.
בטח עכשיו אתם שואלים: מה אני ארוויח מלבנות מרפסת? מה אני מקבל מזה?
קודם כל, נתחיל בלראות את היתרונות בבניית מרפסת:
1. חיסכון בחשמל – מי מאיתנו לא מעדיף אור חמים וטבעי מאור מלאכותי? בנית מרפסת תגדיל את חשיפת הבית לאור טבעי וכתוצאה מכך תחסוך לנו בהדלקת האורות והפעלת האוורור שיתבטאו לנו בירידה משמעותית בחשבון החשמל.
2. הגדלת הדירה – בניית מרפסת מעלה את ערך הדירה, מגדילה את המרחב הקיים בה ובנוסף יכולה לשמש כתחליף לחצר ומקום לישיבה, שתיית קפה של הבוקר ואירוח חברים לפגישה. מבחינת פרקטיות, אפשר להשתמש במרפסת לתליית כביסה להתייבשות וגידול צמחים וכיוב'.
3. מה עם הארנונה? – עד 12 מ"ר לרוב יש פטור מארנונה למרפסת שמש.
אז עכשיו כשהסברתי לכם מה היתרונות בבניית מרפסת שמש ולמה זה דבר שמשתלם לנו לעשות אנחנו, נתנאל בנייה ושיפוצי חוץ, נסביר לכם מהו התהליך שכרוך בבניית מרפסת שמש:
שלב ראשון בתהליך הוא קבלת היתר בנייה – עלינו לוודא שהרשות העירונית שלנו מאפשרת בניית מרפסת, רוב הרשויות כן מאשרות ואף מעודדות בנייה של מרפסת שמש ומנפיקות היתרים לבנייה/הרחבה של מרפסות כאלו אך לא כל עירייה תסכים להוספת מרפסת שמש בודדת בבניין. במקרה והעירייה לא מאפשרת זאת ניתן לצרף את רוב דיירי הבניין בכדי להוציא לפועל את התהליך, כלומר, אם רוב הדיירים מעוניינים בהוספת מרפסת שמש לדירתם, הסיכויים לקבלת היתר מהעירייה יגדלו משמעותית וגם נוזיל את עלויות הבנייה למרפסות בבניין כולו. ניתן לבקש מהחברה הבונה לקיים שיחות עם הדיירים שלרוב מתבצעות באופן חינמי מצד החברות (למען האינטרסים שלהן כמובן) ותדאג לחתימות של דיירי הבניין והגשה לעירייה. לאחר שמתקבל ההיתר בין אם הוא מיועד לכל הדיירים או רק למעננו, נמשיך לשלבים הבאים בתהליך.
השלב השני הוא בחירת מהנדס או אדריכל שייתן את חוות דעתו המקצועית לגבי הפרוייקט העתידי, תכנון המפרט הטכני והשרטוטים הנדרשים. רק בעל מקצוע מוסמך ואמין ידע לתת לנו את הליווי הטוב ביותר בתהליך. בנוסף, מומלץ שתהליך הוספת המרפסת יהיה מלווה בעורך דין מוסמך לדיני קרקעות המכיר היטב את החוק שיגיש את המסמכים הנחוצים וידאג לחלק החוקי בכל התהליך.
נתנאל, כמה עולה לי סך הכל לבנות מרפסת שמש?
תראו, אני יכול להגיד לכם שאין תשובה חד משמעית לשאלה הזו. בכדי להבין מהן עלויות הבנייה של המרפסת אנחנו צריכים לקחת בחשבון מספר גורמים: גודל המרפסת, איכות חומרי הבנייה, הריצוף אותנו בחרנו,סוג וגודל החלון, מספר המרפסות בפרוייקט והרשימה עוד ממשיכה…
ללא עלויות העיצוב הכוללות שולחנות, צמחייה וכיוב', הערכתי הגסה לבנייה היא בממוצע 6,000 ש"ח ל-1 מ"ר.
כנתנאל שיפוצים אני אומר לכם מניסיוני שמרפסת שמש היא תוספת נהדרת שתניב לכם ערך רב בין אם הוא ערך פיזי או אפילו כספי וזה לא משנה אם הבנייה מתבצעת בבית פרטי או בבניין מגורים – המרפסת מעלה את שווי הנכס במידה ונמכור אותו בעתיד. עם השנים ניתן לראות יותר ויותר בניינים עם מרפסת שמש בגלל הערך שהוספת המרפסת נותנת לנו מבחינה כספית ועיצובית לבית, זאת למרות שהוספת המרפסת היא לא ההליך הכי פשוט, אך מביא איתו המון ערך לחיינו כדיירים.